W sobotę, 9 maja od godz. 13 do 16 w kawiarni Peron w Bielsku Białej odbędą się warsztaty kulinarne „Zdrowe słodkości„.
Prowadząca: Małgorzata Kalemba – Drożdż to blogerka kulinarna, doktor biochemii, autorka książek „Kwiatowa uczta”, „Pyszne chwasty” oraz „Słodki sposób na alergię” (dwie ostatnie można będzie zakupić na warsztatach w promocyjnej cenie!), a prywatnie mama dwójki dzieci z alergią na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię, stąd również pomysł na „zdrowe słodkości”.
Małgosia oprowadzi nas po świecie nietypowych słodyczy, do których czasem dołoży to, co znajdzie w ogródku czyli pokrzywę czy kwiaty nasturcji.
Wspólnie przygotujemy:
~Ciasto szpinakowe
~Mleko migdałowe oraz ciasteczka z wytłokami migdałowymi
~Trufle czekoladowe z kwiatowym pudrem
~Lemoniada hibiskusowa
Po szczegóły zapraszamy do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/
Warsztatom partneruje bielska firma AGA- Holtex.