Śląskie Trendy

„Zdrowe słodkości” warsztaty kulinarne w Bielsku-Białej!

W sobotę, 9 maja od godz. 13 do 16 w kawiarni Peron w Bielsku Białej odbędą się warsztaty kulinarne „Zdrowe słodkości„.

Prowadząca: Małgorzata Kalemba – Drożdż to blogerka kulinarna, doktor biochemii, autorka książek „Kwiatowa uczta”, „Pyszne chwasty” oraz „Słodki sposób na alergię” (dwie ostatnie można będzie zakupić na warsztatach w promocyjnej cenie!), a prywatnie mama dwójki dzieci z alergią na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię, stąd również pomysł na „zdrowe słodkości”.

Małgosia oprowadzi nas po świecie nietypowych słodyczy, do których czasem dołoży to, co znajdzie w ogródku czyli pokrzywę czy kwiaty nasturcji.

Wspólnie przygotujemy:
~Ciasto szpinakowe
~Mleko migdałowe oraz ciasteczka z wytłokami migdałowymi
~Trufle czekoladowe z kwiatowym pudrem
~Lemoniada hibiskusowa

Po szczegóły zapraszamy do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1621519521415277/

Warsztatom partneruje bielska firma AGA- Holtex.

unnamed

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl