Kolejna „Szama na Placu” rozpoczęła się w piątek, 31 marca na Placu Krakowskim w Gliwicachc i potrwa do niedzieli. Spodziewać się można ponad 20 foodtrucków i rzemieślniczego piwa.
Wśród wystawców znaleźli się m.in.
– Fragola – Owoce w Czekoladzie, znana z bananów, truskawkek, pianek a nawet papryczek chili oblanych czekoladą
– Naszebao – specjalizujące się w kuchni azjatyckiej, w tym w zupach i gotowanych na parze bułeczkach Bao z szarpaną wieprzowiną, sosem ostrygowo-pikantnym, ogórkiem krótko marynowanym, szczypiorem, orzeszkami ziemnymi i odrobiną chili
– Lodzio Miodzio – pełne rzemieślniczych lodów
– Burger Ratunkowy – dwóch ratowników medycznych postanowiło przerobić amerykańską karetkę-Forda E350 na food trucka i przyrządzą dla Was burgery z certyfikowanej wołowiny QMP
– Lubish Langosh – a w nim słowacki smażony placek drożdżowy podawany na słodko, słono lub pikantnie ze świeżymi dodatkami
Pełna lista foodtrucków powinna zostać opublikowana w czwartek, na facebookowym profilu wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1510175535721141
Fot. Mosquidron