Śląskie Trendy

Mateusz Gessler i Juniorzy Masterchefa w Agorze

Schab marynowany z kolorowymi paprykami od Mateusza Gesslera, widowiskowe lody, które powstają z wykorzystaniem ciekłego azotu, konkurs z tajemniczą skrzynią w roli głównej. 11 marca w Agorze Bytom pojawią się mistrzowie kuchni i gwiazdy telewizji. Początek o godzinie 11.00. Wstęp wolny.

W sobotę Agora Bytom zaprasza na kulinarną przygodę z udziałem mistrzów kuchni i gwiazd telewizji. W galerii handlowej pojawi się Mateusz Gessler – kucharz i restaurator, który zasłynął jako wymagający juror programu „Masterchef Junior”. Towarzyszyć mu będą byli uczestnicy tego programu – Amelia Gardaś i Mateusz Truszkiewicz. Goście specjalni nie tylko spotkają się z klientami Agory Bytom, ale również dla nich ugotują. Co znajdzie się w menu?

 Menu:

·         Przystawka: bruschetta z pastą z suszonych pomidorów i kozim serem w wykonaniu Mateusza Truszkiewicza

·         Przekąska: grillowana brzoskwinia z szynką parmeńską w wykonaniu Amelii Gardaś

·         Dania główne: schab marynowany z kolorowymi paprykami i mini burgery w wykonaniu Mateusza Gesslera

·         Deser: lody, które powstaną z wykorzystaniem ciekłego azotu w wykonaniu szefa kuchni Mateusz Czekierda

 Na tym nie koniec atrakcji. Na uczestników spotkania czekać będą warsztaty kulinarne. Rodziny przygotują fantazyjne muffiny, zdrowe sałatki, spróbują nietypowych owoców i warzyw. Nie zabraknie zabaw z nagrodami: odgadywania smaków, ubijania piany na czas czy konkursu na najdłuższą obierkę. Wszystkim tym wydarzeniom towarzyszy konkurs na Facebooku Agory Bytom na najciekawsze zdjęcie obrazujące rodzinne gotowanie (fotografię należy też skomentować – dlaczego to dana rodzina powinna wziąć udział w dalszej części zabawy). Spośród nadesłanych propozycji organizatorzy wybiorą dwie rodziny, które zmierzą się ze sobą w rywalizacji kulinarnej. Ich zadaniem będzie przygotowanie dania z produktu, który znajdzie się w tajemniczej skrzyni. Nagrodą dla obu rodzin będzie sprzęt AGD.  – Zaprosiliśmy uczestników i jurora programu „Masterchef Junior” ponieważ wierzymy, że wspólne gotowanie może rozwijać umiejętności i kreatywność, a przy okazji bawić i zbliżać – mówi Hanna Petters, dyrektor Agory Bytom. – Zapraszamy całe rodziny. Dobra zabawa gwarantowana – dodaje.

Agora Bytom to multigaleria w centrum Bytomia. Na prawie 57 tys. mkw. mieści się 120 sklepów oraz punktów usługowych, klub fitness, centrum rozrywki, kino, i sala widowiskowa. Tylko w ostatnim czasie swoje salony otworzyły tutaj marki: Yes, Pako Lorente, Top Shop, Out.Let, Jankes, Pierogarnia, Mr Rolls, a także trzy stoiska – Golden Rose, eSmokingWorld i Ormilla. Właścicielem obiektu jest norweska spółka Borgestad ASA, a zarządzaniem galerią zajmuje się spółka Idea Property & Asset Management.

„Juniorzy gotują”

11 marca 2017 r.

Agora Bytomstrefa restauracyjna, poziom +2

Wstęp wolny – zapraszamy!

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl