Vive La France! ??Spróbuj najlepszych dań prosto znad Loary, skosztuj prawdziwych szampanów i przygotuj się na nowe doznania kulinarne!
Już 21 marca Restauracja Kameralna z Pszczyny weźmie udział w trzeciej edycji festiwalu „Goût de France / Good France” (Smak Francji), podczas którego ponad 1500 szefów kuchni na 5 kontynentach urządzi święto na cześć doskonałej francuskiej kuchni.
W 1912 roku Auguste Escoffier zapoczątkował Kolację Epikura – to samo menu serwowane tego samego dnia, w wielu miastach świata, dla jak największej liczby gości. Sto lat później, po to, by wesprzeć promocję swojej kuchni i swoich win, Francja (Ministerstwo Spraw Zagranicznych oraz Francuska Agencja Rozwoju Turystyki Atout France) postanowiły zainicjować szeroko zakrojony projekt pod hasłem „Smak Francji”- Goût de France, skierowany jest do najlepszych szefów kuchni oraz restauratorów ze wszystkich kontynentów, włączając wszelkie kategorie restauracji, aby serwować kolację à la française tego samego dnia.
21 marca 1500 szefów kuchni na pięciu kontynentach urządzi święto na cześć doskonałej francuskiej kuchni i kojarzonym z nią wartościom, jak dzielenie się tym, co najlepsze. Zaproponują gościom menu, w którym królować będą dania charakteryzujące francuską sztukę kulinarną.
Szef kuchni Restauracji Kameralnej Paweł Kaczmarek oraz ekspert kulinarny Tomasz Nowak przygotują najlepsze dania prosto znad Loary. Podczas kolacji będzie można również skosztować francuskich szampanów oraz wziąć udział w degustacji win z udziałem sommeliera.
Więcej informacji na stronie: http://restauracjakameralna.pl/good-france-w-restauracji-kameralna/
Restauracja Kameralna
- Piechurów 3, Pszczyna
Facebook https://www.facebook.com/RestauracjaKameralna/
Instagram @restauracjakameralna
Na zdjęciu jedna z potraw, którą Restauracja Kameralna serwować będzie podczas kolacji: Perliczka / dauphinois / karczoch