Śląskie Trendy

Szamanie na Weganie


W niedzielę, 18 października o godz. 16.00 w Stacji Artystycznej Rynek (Gliwice, Rynek 4-5) odbędzie się kolejna, już dziewiąta, edycja Gliwickiej Wegańskiej Kuchni Społecznej, czyli Szamanie na Weganie.


W ramach spotkania jak zawsze wspólne smakowanie potraw przygotowanych przez uczestników, ciekawe rozmowy, dobra muzyka, wymiana przepisów. Będzie smacznie, roślinnie, różnorodnie i kolorowo! Pokaż na co Cię stać za garami!
O co chodzi? Kuchnia społeczna rządzi się następującymi zasadami:
1. Przynieś ze sobą dowolne WEGAŃSKIE danie (najlepiej od razu z krótkim opisem). Jeśli nie możesz przynieść dania – dorzucasz 15 zł za osobę do charytatywnego kufelka.
2. Częstuj się dowolnie, ale postaraj się to robić tak by każdy mógł spróbować wszystkich przyniesionych smakołyków.
3. Zabierz ze sobą własną zastawę (talerze i sztućce) i kubeczki – w wyjątkowych sytuacjach wspomożemy jednorazówkami.
Wszystkie zebrane podczas kuchni środki przekazujemy na potrzebujące zwierzaki ze schroniska.
Chodźcie dobrze zjeść!
——————————————————————-
ZASADY BEZPIECZEŃSTWA OBOWIĄZUJĄCE W SAR PODCZAS WSZYSTKICH ORGANIZOWANYCH WYDARZEŃ:
Przy wejściu trzeba podpisać oświadczenie że jesteście zdrowi i nie jesteście zakażeni koronawirusem.
Przestrzeń Stacji Artystycznej Rynek będzie miała przygotowanych mniej niż zwykle siedzeń (zgodnie z zalecaniami sanepidu).
Każdy uczestnik proszony jest o utrzymanie odstępu 1,5m i zakrycie nosa i ust.
Na wejściu dostępny będzie dozownik z płynem do dezynfekcji rąk.

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl