Śląskie Trendy

Świętojański wegerejs do Wyspy Kormoranów

Restauracja Złoty Osioł oraz Marina Gliwice zapraszają w najbliższy piątek  (26 czerwca) na PACHNĄCY ZIOŁAMI i KWIATAMI ŚWIĘTOJAŃSKI REJS DO WYSPY KORMORANÓW. Początek godzina 18.00, ilość miejsc ograniczona, oferta dotyczy także dzieci:).

W programie: – kilkugodzinny rejs galarem z przewodnikiem
– krótki wykład o znaczeniu ziół i kwiatów w naszej diecie
– warsztat pt: „Pesto nie jedno ma imię – porozmawiamy o tym z czego można zrobić pesto i z czym je łączyć, spróbujemy też wykonać smaczne pesto do kanapek,sałatek, potraw z kuchni orientalnych. W czasie warsztatu degustacja.
– poczęstunek z ziołami w roli głównej: chłodnik z arbuza z pietruszką, pierożki pieczone z farszem ziołowym, placki z czerwonej soczewicy z groszkiem i z mięta, sałatki z dodatkiem ziół, orzeźwiające lemoniady z rozmarynem i miętą, ciasto cukiniowe na słodko z cynamonem, ciasto francuskie z kwiatowym nadzieniem, herbatki i piwa ziołowe.
A po zmroku kwiatowo-ziołowa niespodzianka z okazji Nocy Świętojańskiej.

@2015
Zgłoszenia przyjmuje telefonicznie Ewa Sternal: 601 444 335, cena za całość rejsu wraz z atrakcjami i poczęstunkiem – 99,00 od osoby

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl