Śląskie Trendy

Nowe kierunki w gastronomii – GastroSilesia 2016

Gastrosilesia to największe na Śląsku wydarzenie gastronomiczne, które odbędzie się w Chorzowie w dniach 13 i 14 września w siedzibie organizatora firmy Weindich i Centrum Kulinarnego.

Podczas targów odbędą się liczne prelekcje i seminaria m.in.: Wpływ mediów na kształtowanie trendów kulinarnych we współczesnym świecie; Jak w prosty sposób zwiększyć obroty jednocześnie dbając o koszty; Profesjonalny kelner – mit czy rzeczywistość; Jak znaleźć dobrego szefa kuchni i umiejętnie z nim współpracować, a także wiele innych. Udział jest bezpłatny, wymagana jest jedynie wcześniejsza rezerwacja miejsc.

Ponadto, odbędą się liczne pokazy: kelnerskie, sommelierskie, a także kulinarne przygotowane przez znanych szefów kuchni m.in. francuskie słodkości – nauka robienia makaroników, ryby i owoce morza, sushi, kuchnia śląska na dziko. Jedną z atrakcji będzie także finał konkursu: III Kulinarny Puchar Śląska dla szkół gastronomicznych.

Gośćmi specjalnymi będą: autorytet kulinarny Kurt Scheller oraz Przewodnicząca Women in WACS Joanna Ochniak.

Wstęp jest bezpłatny. Szczegółowy program wydarzenia na stronie: targi.gastrosilesia.pl

unnamed (1)

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl