Śląskie Trendy

„Gotuj z (ciocią) Zieleniną” – warsztaty kulinarne dla dzieci

Warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku od 4 do 7 lat będą mieć miejsce w sobotę, 6 lutego 2016 o godz. 10 w Bytomskim Centrum Kultury  (BeCeK, ul. Karin Stanek 1).

W trakcie warsztatów uczestnicy zapoznają się z zasadami zdrowego odżywiania. Warsztaty obejmują przygotowanie kilku zdrowych dań opartych na świeżych składnikach. Każdy z uczestników weźmie czynny udział w ich przygotowaniu. Zakończenie stanowi wspólny posiłek, a nadwyżki są zabierane przez uczestników do domu.

O prowadzącej: Magdalena Cielenga-Wiaterek, autorka wegetariańskiego bloga Zielenina, a także książki „Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie”. Współpracująca z fundacjami promującymi zdrowe odżywianie wśród dzieci i dorosłych. Autorka wielu artykułów na temat zdrowego odżywiania. Redaktor naczelna magazynu „Maszkety”. Odwielu lat prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych.

Klub Zielonej Żyrafy
Cykl warsztatów artystycznych dla dzieci z rodzicami. Klub Zielonej Żyrafy promuje twórczą edukację. Wspólne działania rodziców i dzieci podczas warsztatów, pozwalają na lepsze wzajemne poznanie się, a także na odkrywanie drzemiących w nich talentów i pasji. Zajęcia w Klubie Zielonej Żyrafy są propozycją na niebanalne spędzenie sobotniego przedpołudnia w miłej i twórczej atmosferze. To wspólna, rodzinna, kreatywna zabawa. Zajęcia prowadzone są pod okiem wykwalifikowanych artystów, instruktorów i pedagogów. W programie warsztatów: zajęcia interdyscyplinarne, plastyczne, muzyczne, taneczne, teatralne.

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl