Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także na Śląsku! Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone – możliwości jest właściwie nieskończona liczba. W sobotę i niedzielę, 14 i 15 grudnia w Szybie Wilson będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Będzie w czym wybierać!
Dla każdego znajdzie się coś miłego. Każdy smakosz będzie usatysfakcjonowany i opuści imprezę szczęśliwy, z pełnym brzuchem – zapowiadają organizatorzy.
Spróbujecie tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali!
Sobota 12.00 – 19.00
Niedziela 12.00 – 19.00
Szyb Wilson, ul. Oswobodzenia 1, Katowice
Kontakt dla wystawców: smacznytarg@gmail.com