Śląskie Trendy

Festiwal Pierogów Świata

Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także na Śląsku! Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone – możliwości jest właściwie nieskończona liczba. W sobotę i niedzielę, 14 i 15 grudnia w Szybie Wilson będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Będzie w czym wybierać!


Dla każdego znajdzie się coś miłego. Każdy smakosz będzie usatysfakcjonowany i opuści imprezę szczęśliwy, z pełnym brzuchem – zapowiadają organizatorzy.

Spróbujecie tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali!

Sobota 12.00 – 19.00
Niedziela 12.00 – 19.00

Szyb Wilson, ul. Oswobodzenia 1, Katowice
Kontakt dla wystawców: smacznytarg@gmail.com

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl