Śląskie Trendy

Dzień Otwarty w Weindich i Centrum Kulinarnym

W środę, 19 kwietnia, od 9.00 do 20.00 zapraszamy na bezpłatne pokazy i wiosenne promocje zakupowe podczas Dnia Otwartego organizowanego przez Weindich i Centrum Kulinarne (Chorzów, Adamieckiego 8). Dodatkowo, gastronomiczną ofertę urozmaici zjazd food trucków!

Wydarzenie skierowane jest do branży gastronomicznej tj. dystrybutorów i handlowców, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, menedżerów restauracji, dostawców produktów dla branży HoReCa oraz pasjonatów gotowania. WSTĘP BEZPŁATNY

– Chcesz otworzyć z nami sezon na grilla albo poznać smak potraw z pieca opalanego drewnem? Masz ochotę na dobrą kawę lub zdrowy koktajl z owoców? A może rozbudowujesz lub zakładasz swój lokal i szukasz sprzętu w atrakcyjnych cenach? – pytają organizatorzy i zachęcają, by spędzić ten dzień z nimi. A w programie m.in.:

POKAZ BARISTYCZNY GRAEF
Sztuka parzenia aromatycznej kawy z wykorzystaniem ekskluzywnego sprzętu marki GRAEF
godz. 10:00 – 11:00, 16:00 – 17:00, 19:00 – 20:00

POKAZ BARMAŃSKI MONIN
Szkolenie dla osób chcących poszerzyć swoją wiedzę z wykorzystania syropów, sosów, puree owocowych, baz koktajlowych oraz likierów, a także z zakresu miksologii i nowych rozwiązań.
godz. 11:30 – 13:00

POKAZ TECHNIK SZYBKIEGO MARYNOWANIA
Pokaz marynowania oraz tworzenia doskonałych marynat i mieszanek marki Kulinaria.
godz. 13:30 – 14:00, 17:00 – 18:00

OTWARCIE SEZONU NA GRILLA
Jak zdrowo grillować? Szkolenie połączone z degustacją grillowanych potraw i tradycyjnych, polskich wyrobów mięsnych.
godz. 14:00 -15:00, 18:00 – 19:00

POKAZ PIECA OPALANEGO DREWNEM
Żywy ogień, zapach palonego drewna, w towarzystwie których powstaje doskonała pizza oraz inne pieczone potrawy.
godz. 15:00 – 16:00

WIOSENNA PROMOCJE ZAKUPOWE
Przez cały dzień mnóstwo promocji w sklepie firmowym

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl