Śląskie Trendy

Bytomski Tydzień Weganizmu

Od niedzieli 24 kwietnia przez cały tydzień w Bytomiu trwać będzie Tydzień Weganizmu.

Cykl imprez pod szyldem „Bytomskiego Tygodnia Weganizmu” rozpocznie się Kuchnią Społeczną – 24.04.2016 od godz. 15 w ToTu Cafe. Motyw przewodni to ”Klasyki kuchni wegańskiej” : sojowy schabowy, sojonez, szarlotka i brownie z fasoli.

Wegańska Kuchnia Społeczna polega na próbowaniu nowych i roślinnych smaków. Każdy gość przynosi własne wegańskie danie (czyli bez mięsa, nabiału oraz miodu), za co może próbować dania, udostępnione przez innych gości.
Nie masz czasu gotować? Przynieś 10 zł (dorośli) bądź 5 zł (dzieci, młodzież* oraz emeryci) i ciesz się smakiem wegańskich „maszkietów”.

25.04 nauczymy się razem z dietetykiem „LunchCoach” Agatą Nastulak jak wa-żyć :p (czyli po śląsku gotować, to dla zagranicznych…).

26.04 – jak pielęgnować swoje ciało aby nie szkodzić innym z organizatorką bytomskiego EkoJarmarku Agatą „Agis” Wojciechowską.

27.04. posłuchamy wykładu o etycznym weganizmie przedstawionym przez Nicole Janikowską, organizatorkę Kuchni Wegańskiej w ToTu cafe Kannan.

28.04 poradzimy się jak przetrwać początki z właścicielką „Sun-Sklepu” Sylwii Falkiewicz.

29.04 poznamy tajemnice weganizmu w sporcie znanej judoki wegańskiej Agaty Perenc.

Wykłady i spotkania będą się odbywać od 25.04 do 29.04 od godz.19 w ToTu Cafe.

A na koniec czyli 30.04 od 11:00 pokaz gotowania ”z herbatą w tle” w Herbaciarni „Herbata” wraz z redaktorkami bytom.veg ♥

tydzień

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl