Śląskie Trendy

8. Kuchnia Społeczna w Bytomiu

Zapraszamy na już ósmą Kuchnię Społeczną w Bytomiu organizowaną przez bytom.veg (dawniej Vegan Bytom Hajer) w sobotę 23 stycznia 2016, w godzinach 15:00 – 18:00. Miejscem wydarzenia będzie ToTu cafe Kanaan, przy ul. Krawieckiej 2.

– Pojemy sobie imprezowo, czyli tak jakbyśmy mieli robić małe przyjęcie w domu. Sałatki, koreczki, przekąski – wybór i inwencja twórcza należy do Was. Będzie na pewno przesmacznie i przesympatycznie (jak zawsze ;D) – zapowiadają organizatorzy.

Wegańska Kuchnia Społeczna polega na próbowaniu nowych i roślinnych smaków. Każdy gość przynosi własne wegańskie danie (czyli bez mięsa, nabiału oraz miodu), za co może próbować dania, udostępnione przez innych gości.
Nie masz czasu gotować? Przynieś karmę dla kota w puszcze, żwirek, koce, zabawki albo 10 zł (dorośli) bądź 5 zł (dzieci, młodzież* oraz emeryci) i ciesz się smakiem wegańskich „maszkietów”.
Pieniądze te przekazane będą na działalności charytatywne.
Fundacji MiauKot.
Kawiarnia Totu cafe Kannan udostępnia nam talerze oraz sztućce, ale możecie przenieść swoje.
Na miejscu czeka na Was wegańskie menu – tortille, ciabatty, kawy z mlekiem sojowym oraz koktajle.

Jeśli szukasz inspiracji i pomysłu na danie polecamy następujące blogi:
http://www.jadlonomia.com/
http://wegannerd.blogspot.com/
http://hello-morning.org/
http://ervegan.com/front-3/
http://truetastehunters.blogspot.com/

Pamiętaj: Wiele składników, których akurat nie masz pod ręką, da się zamienić. Dlatego nie martw się jeśli akurat nie posiadasz mąki z ciecierzycy czy nasion chia!

*osoby do lat 18

Pokrewne artykuły

Kontakt

Pisz do nas na: ul. Andersena 46/5, 44-100 Gliwice

Biuro: ul. Łużycka 24a

tel. 512 282 750

redakcja@slaskietrendy.pl